appels-als-gezonde-snack

Onderzoek: gezond snacken heeft een positieve invloed op je mentale gesteldheid

Komkommer, noten, cherrytomaten, brood, wraps, koffie, water of thee worden gezien als gezonde tussendoortjes. Uit onderzoek aan de Cardiff University, School of Psychology is gebleken dat het type snack, gezond of ongezond, van invloed is op je mentale welzijn.

100 studenten namen deel aan de hand van online enquêtes waarbij hun spanning, depressie, vermoeidheid, somatische symptomen, cognitieve vaardigheden en angst werden gemeten. Kiezen konden ze uit chocolade/chips of fruit in de middag.

Wat bleek… de mensen die gezond snackten hadden waren hadden een lagere meting van angst, spanning, depressie en emotionele ongesteldheid. Verder scoorde de groep van de chocola en chips hoger op somatische symptomen (=lichamelijke klachten zonder oorzaak), cognitieve moeilijkheden en vermoeidheid.

Belangrijk om te weten is dat je lichaam eigenlijk geen snacks nodig heeft om te overleven, daarom is snacken niet een must. Een andere tip is om bijvoorbeeld het eens om te wisselen:

Tip: Neem niet een “cheat-meal”, ongezonde snack, maar cheat bij je hoofdmaaltijd, bijvoorbeeld frieten voor avondeten en neem aan gezond tussendoortje zoals een appel wanneer je honger hebt.

Bron: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fnut.2014.00010/full

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *