De meeste energieballen verkrijgbaar in de winkel zijn bewerkt en zitten vol met suiker. Daarom hebben wij een handig recept om ze zelf te maken. Ideaal als snack voor een work-out of in de avond.
Teveel suiker en/of bewerkt voedsel kan zorgen voor ontstopping en slechte stoelgang. Dit heet ook wel Prana in Ayurveda.
Het maken van deze Shilajit energie ballen is leuk en leerzaam. Probeer het zelf eens.
Shilajit Energieballen Recept
- 2-3 porties ten grote van een erwt Shilajit
- 1 theelepel heet water
- 8-10 Dadels met pit
- Anderhalve kop rauwe cashewnoten
- 2 theelepel Hennep zaden
- 1/4 theelepel zeezout
- 3 theelepels ongezoet cacao poeder
- 2 theelepels vanille extract
- 1 theelepel kokosolie
om de balletjes te rollen:
- 3 theelepels sesam zaden
- 3 theelepels cacao poeder
Instructies
- Doe de shilajit in een klein kommetje en los op in warm water. Zet aan de kant.
- In een keukenmachine/mixer doe de dadels met pit en mix tot kruimelig.
- Voeg dan aan de keukenmachine kom de cashewnoten, hennep zaden, cacao poeder & zout toe. Mix tot alles goed door mekaar is. Het zou nog kruimelig moeten zijn.
- Vervolgens voeg het vanille extract, de opgelost shilajit & de kokosolie toe. Mix tot alles met elkaar naar wens gemixed is en alles tot een bal vormt in de keukenmachine.
- Pak een lepel aan mix en rol het in een bal. Plaats op een schaal met perkament erop.
- Doe in de koelkast voor 30 minuten.
- Vervolgens gaan we de toppings toevoegen: haal uit de koelkast. Plaats cacao poeder en hennepzaden in twee aparte kommetjes. Rol de balletjes naar wens in de schaaltjes. b.v. 50/50 of helemaal.
- Leg ze terug op de schaal en doe in de koelkast voor 2 uur. Bewaar ze vervolgens in een plastic bakje in de koelkast.