NG246_amour-vibration-infini

6 methoden voor meer energie

Velen van ons worstelen met vermoeidheid of een gebrek aan vitaliteit. Het is voor velen een uitdaging om aanpassingen te maken voor een energiek leven. Daarom hebben wij 6 methoden voor je op een rijtje gezet om je daarbij te helpen.

Methode 1: Neem gezonde voeding als basis

Een gebalanceerd dieet is essentieel voor een energiek leven. Een gebalanceerd dieet bestaat uit een afwisseling van voedingsmiddelen waaronder granen, eiwitten, vetten, fruit en groenten. Dit is een goede stap in de richting voor meer energie in je dagelijks leven. Enkele tips:

 1. Gevarieerd eten: gebruik de schijf van 5
 2. Vermijd suikers en bewerkte voeding: voorkom een crash in je energie
 3. Volle granen: gestage vorm van energie gedurende dag
 4. Drink voldoende water: uitdroging kan leiden tot vermoeidheid

Methode 2: Sport & beweging

Lichamelijk beweging zorgt ervoor dat je lichaam efficiënter leert om te gaan met de energiestromen van je lichaam. Bijvoorbeeld een betere bloedtoevoer. Enkele tips voor lichamelijke beweging:

 1. Dagelijkse wandelingen
 2. Fitness
 3. Yoga & stretching

Methode 3: voldoende slaap

Voldoende slaap is essentieel om je lichaam te herstellen en weer tot rust te komen. Zonder slaap functioneert je lichaam minder goed waardoor je je moe of lusteloos kunt voelen. Enkele slaapgewoontes zijn:

 1. 2 uur voor het slapen gaan niet eten: Youtuber Bryan Johson beschrijft in zijn blue print method dat niet eten voor het slapen gaan zorgt voor een betere nachtrust.
 2. Consistent slaapschema: dit zorgt voor een natuurlijk slaap-waakritme
 3. Ideale slaapomgeving: de ideale slaapomgeving is tussen 17 en 20 graden en zorgt ervoor dat je slaap niet verstoort wordt.
 4. Gebruik 1 uur voor het slapengaan geen gsm, computer, tablet of tv.

Methode 4: manage je stress

Stressmanagement is een manier om chronische stress te voorkomen. Stress kan worden veroorzaakt door ongunstige leefomstandigheden zoals armoede, werkeloosheid of een slechte woonsituatie. Wanneer stress aanhoudt voor een langere periode spreekt men van chronische stress. Manier om je stress te beheren zijn:

 1. Meditatie en mindfulness: kalmeer je geest en herstel je energieniveau
 2. Ademhaling: verminder stress door ademhalingsoefeningen waar je diep in-en uitademt.
 3. Effectieve dagplanning: doelen kunnen vaak overweldigend zijn en door een goede planning kun je leren hiermee beter omgaan.

Methode 5: Sociale verbinding

Interactie met andere mensen speelt een positieve rol in je leven voor meer energie en vitaliteit. Bijvoorbeeld:

 1. Spendeer tijd met familie en vrienden: voor een beter humeur en energieniveau
 2. Groepsactiviteiten of sociale hulpverlening: deelname aan groepsactiviteiten geeft een gevoel van gemeenschap en motivatie. Daarnaast kan sociale hulpverlening zoals geldzorg stressfactoren ontnemen van je leven.

Methode 6: natuurlijk supplementen

Gebruik supplementen als aanvulling om je energieniveau te verhogen. Populaire opties zijn:

 1. Vitamine D en B12: tekort aan deze vitamine kan leiden tot vermoeiheid. Jonge kinderen, oudere vrouwen, mensen met een getinte huidskleur of mensen die weinig buiten komen behoren tot de risicogroepen. Je kan een tekort aan vitamine D voorkomen door genoeg zon of een vitamine D supplement.
 2. Ijzer: in geval van bloedarmoede kan supplementatie van ijzer je energieniveau verhogen.
 3. Adoptgenen zoals Ashgawanda of Shilajit: deze kruiden staan bekend voor hun vermogen om je energie te verhogen. Neem als voorbeeld de Shilajit van Dayvita.

Conclusie

Een stap in de goede richting is om alle elementen met elkaar te combineren waarbij ze zo elkaar ondersteunen. Deze holistische benadering vormt de basis voor een leven met veel energie.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *